21. nov, 2014

Update week 47

Alweer een week voorbij, een week om tevreden op terug te kijken. In de vorige blog had ik al besproken de muziek repetetie die me raakte van binnen.

Op deze dag moesten we ook naar het Alzheimer Centrum In Amsterdam voor de halfjaarlijkse controle, we hadden een goed gesprek met onze neuroloog. Wat we besproken hebben betreft de lopende achteruitgang, bepaalde handelingen gaan vaker mis voorheen was het 1 op de schaal van 10, dat is nu 3 op de 10. Eventuele optie was om in overweging te nemen om met de sterkste medicijn te starten die het heel misschien iets zo kunnen afremmen.

Maar mede door de progessieve Afasie, ( mijn spraak en mimiek ) en de spierproblemen zou het effect minimaal zijn of eigenlijk niet. We hebben afgesproken dat we het thuis nog zouden bespreken en dan laten weten wat we gaan doen. Na het lezen van de bijwerkingen;  misselijkheid en overgeven, langzaam gaan reargeren, geen traplopen, duizeligheid, moe en slaperigheid, hallucinaties en verwardheid, pffff. En dat je na de start niet zo maar mag stoppen maar minimaal 6 maanden moet gebruiken. We besloten hebben om het niet te doen.

Een goed beginnend gesprek, omtrent het doneren van diverse lichaamsdelen. Vervolg gesprek volgt binnenkort na overleg betrokken familie leden, voor mij zelf heb ik het al op een rij maar hun mening telt zeker mee.

Tot zo ver deze controle onderzoek.

 

Afgelopen woensdag een gedenkdienst bijgewoond in de looborch, en hebben we de herdenkingsteen meegekregen en een kaars mogen aansteken ter nagedachtenis van mijn schoonmoeder. Tijdens deze dienst heb ik een bijdrage mogen leveren door op mijn bariton een lied te hebben mogen spelen.

Vandaag mijn tweede dagopvang gehad, gezegende dag beleefd.

De dag afgesloten met diverse telefoontjes waaronder ook onze dochter, weet dat ze dit straks nog leest, deze zijn nog extra voor jou meissie x x x.

Tot zo ver deze update.

Extra toegevoegd you tube lied wereld-lichtjes herdenkingsdag, vooruit lopend naar de zondagdienst, en voor iedereen die deze blog leest of volgt.