30. okt, 2014

Woorden,

Als ik ga zitten om te schrijven dan komen de woorden normaal op papier of op het scherm van de PC, maar de betekenis en inhoud komen steeds vaker niet overeen.

De woorden in mijn gedachten kloppen wel, maar tijdens het schrijven staan de woorden en letters soms niet in de juiste volgorde.

Een mail of brief schrijven gaat me steeds meer tijd kosten in het ontcijferen van de woorden, maar ook in het puzzelen van de zin opbouw. Mijn typ vaardigheid gaat dus hard achteruit, een kort info brief als dit kost me meer dan 1 uur om het goed leesbaar te krijgen. ( ondanks de spellingcontroles )

Natuurlijk is dit niet nieuw en het past bij het ziektebeeld maar het  gebeurt nu vaker. Een tijd geleden kon ik het nog goed overzien.  Maar nu krijg ik steeds meer moeite met het geen ik heb opgeschreven te lezen, daarmee had ik een handschrift die duidelijk was te lezen.

Een paar maanden geleden had ik niet zo veel moeite met woorden schrijven. Het besef en de bewustwording van het verlies hiervan doet natuurlijk pijn, mede om te zien hoe de woorden er vervormd uitkomen, en daarmee de kracht onthult aan de ziekte waar je geen grip op heeft.

Deze blog sluit ik af met een video - Words van de Bee Gees.