23. okt, 2014

Welke Dag is ‘t?

 

Welke Dag is ‘t?

Ik heb me nooit kunnen voorstellen dat het mij zou kunnen overkomen om steeds te moeten vragen, welke dag is t ?
Het gebeurt nu zowaar meerdere malen, je gaat dan aan jezelf twijfelen.... en achteraf denk je op een gegeven moment ik kan er niet meer omheen, en dan stel je de vraag aan je zelf of het wat uitmaakt dat je geen verschil meer ziet, of weet wat voor dag het eigenlijk is.

Vroeger was de zondag een speciale dag, er was altijd wel iets aparts. Zoals "verplicht" naar het leger des heils gaan, gezamelijk eten met de familie, maar dat allemaal terzijde. Waar het omgaat is, dat ik me niet goed realiseert welke dag het soms is.

Als hulpmiddel hebben we een kalender hangen maar dan moet ik wel de dagen wegstrepen anders is het effect minimaal. Mijn digitale agenda is ook een goede hulp, en zo vinden we steeds weer een betere oplossing.

Door de alzheimer maakt de situatie op dit moment het belang van welke dag het nu is niet zo veel meer uit. Ik heb me daar maar bij neer gelegd en een plek kunnen geven, maar in een relatie en in de praktijk werkt het natuurlijk heel anders.
Ik kan dan ook niet vertellen wat de leukste dag van de week is, van oorsprong was het wel de "vrije" zondag, maar wanneer begint de nieuwe week eigenlijk.

Voor de een met de maandag en voor de ander met de zondag, om het nog ingewikeld te maken we hebben;

53 zondagen in een jaar, ja het is wel waar.

53 zondagen telt dit jaar hoe krijgen ze het voor elkaar. ( soms ook met een schrikkeljaar )

Soms snap je niet hoe het word bekeken, met de uren dagen en weken.
En dan nog de verschillende maanden, waardoor wij het leven baanden.
Dan ineens val je zoiets op, maar het is even leuk dit te constateren, misschien ga ik het nog eens verder bestuderen.