3. okt, 2014

Update week 40

 

Het verloop van afgelopen week omschrijf ik als “Confrontatie week”

Deze week zijn we officieel gestart met het verkijgen en ordenen van de benodigde informatie en bevestigingen betreft vergoedingen en zorgaanvragen. Langzaam aan kunnen we de map voortraject archiveren en opslaan, en zijn we begonnen met  fase 2 .

De start van de week begon al niet zo goed, ik had meteen geen gevoel welke dag het nou was, incombinatie met een onjuiste tijdgevoel waardoor ik de rest van de week aan het stoeien ben geweest met de dagen en afspraken die daar aan gekoppeld waren.

Ik blijf, en wil zo veel mogelijk zelfstandig de dingen regelen, maar ik merk dat het luisteren naar, en het opslaan van nieuwe informatie moeilijker word. Dat het nu eenmaal bij het ziektebeeld hoort daar kan ik mee leven, en dat ik veel intensiever moet luisteren is ook geen probleem, maar dat het “korte termijn geheugen” steeds harder toeslaat daar moet ik echt aan wennen, deze week besefte en heb ik de conclusie moeten trekken dat ik werkelijk echt ! een stukje zelfstandigheid aan het kwijtraken ben.

Gisteren deden we een boodschap, en tijdens het wachten in de rij bij de kassa werd renate aangesproken door een aardige mevrouw, een gezellig gesprek volgde en ik werd er in betrokken. Ik had geen idee waar ze het over had, en wie ze was maar goed ze bleek me wel te kennen door de vrage die ze algemeen stelde. Toen we naar de auto liepen vroeg ik aan renate weet jij wie dat was ? ze kijkt me aan van weet je dat echt niet ? dat was dus een buurvrouw waar wij naast hebben gewoond. Dat zal dan wel …… en ze heeft het nog geprobeerd uit te leggen maar ik zij lieverd vergeet het maar, en met een lach zijn we de auto in gestapt en naar huis gegaan. (dag lieve buurvrouw.)

Het luisteren naar muziek is goed voor mensen met alzheimer. Dus als ik moe ben of als mijn spieren zeer doen luister ik met regelmaat naar muziek, ik doen dan de “oortjes” in en kan ongestoord mijn muziek beluisteren. één van die nummers wil ik met U delen het is van Stef Bos, het nummer heet Gelukkig, luister en kijk naar de beelden want ondanks alles, voelt het wel zo.

Fijn Weekend en goede nieuwe week toegewenst.

 Video