23. sep, 2014

Televisie tip !

Op 20 september, de dag voor Wereld Alzheimer Dag, zong Jeroen van der Boom voor het eerst zijn nummer 'Duizend harten'. Daarmee gaf hij het startschot voor de campagne 'Muziekherinneringen' van Alzheimer Nederland. Zanger/presentator Jeroen van der Boom presenteert op 11 en 18 oktober Muziekherinneringen: twee tv programma's bij SBS6 waarin de muziekherinneringen van mensen met dementie en hun naasten centraal staan. Tijdens deze uitzendingen vraagt Alzheimer Nederland steun voor onderzoek naar dementie.

Elk verhaal is bijzonder
Van der Boom: "Vaak loopt muziek als rode draad door een mensenleven. Bepaalde liedjes doen je terugdenken aan mooie, bijzondere en liefdevolle gebeurtenissen. Dementie is een zware ziekte en dan is de liefde die je elkaar kan geven het allerbelangrijkste. Dat zag je aan iedereen die vorig jaar meewerkte aan de uitzendingen. Elk verhaal is bijzonder en daardoor komt de boodschap echt binnen bij de kijkers thuis".  Dit jaar doen Karin Bloemen, Jamai, Niels Geusebroek, Danny de Munk, Sandra van Nieuwland en Ben Saunders mee aan Muziekherinneringen.

Jvd B Duizend Harten

'Duizend harten' per sms
Het nummer 'Duizend harten' is door Han Kooreneef geschreven, speciaal voor Alzheimer Nederland. Iedereen die 'MUZIEK' sms't naar 4333 ontvangt voor € 3 de link om het nummer te downloaden. De opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar dementie.

Aantal mensen met dementie verdubbelt
Voor Gea Broekema-Procházka, directeur van Alzheimer Nederland, is geld voor onderzoek naar dementie nu belangrijker dan ooit: "Door de vergrijzing zal het aantal mensen met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie verdubbelen. Maar liefst één op de vijf Nederlanders krijgt de ziekte. Maar uiteindelijk krijgen we er allemaal mee te maken. Of omdat het onszelf overkomt of omdat ouders, partner, familie of vrienden worden getroffen. Onze droom is om dementie te voorkomen of te genezen. Onderzoek is de enige manier om een oplossing te vinden. Je geheugen verliezen heeft een enorme impact. Inmiddels weten we dat muziek herinneringen levend houdt en de kwaliteit van leven voor mensen met dementie verhoogt. Onze campagne Muziekherinneringen sluit daar mooi op aan."