14. sep, 2014

Dementie heb je niet alleen.

 

Gisteren was er een color run, waar onze dochter en schoonzoon en andere familie leden aan hebben mee gedaan. Het leuke hieraan was dat wij op onze dochter kleindochter mochten passen renate had de eer. Ik had haar functie als vrijwilliger-medewerker overgenomen betreft de Leger des Heils winkel waar men 2e kans kleding kan kopen, daarbij hoort een vriendelijk woord incl. een gratis kopje koffie. De winkel is op zaterdag open van 10.00 tot 15.00 uur en daarna nog even alles opruimen. Ondanks het mooie weer was het eigenlijk rustig maar eind van de dag was er een mooi resultaat, met goede contacten.

Rond 17.00 uur kwam onze dochter en schoonzoon terug van de prestatie, we  hebben geluisterd hoe het was gegaan een hele belevenis maar ze zaten behoorlijk onder de Color poeder en dat ging er niet zo makkelijk af, ze waren behoorlijk uitgeput. Gezorgd dat de kleine voordat ze nog 3 kwartier naar huis moeten rijden nog even een potje voeding heeft gekregen, en dat alles in de auto weer mee naar huis ging.

Tussen dit alles ontstond er een kort gesprek tussen vader, dochter en zoon.                         Dat wilde ik even delen, want hier uit blijkt  dat Alzheimer-dementie heb je niet Alleen !

Ik doe mee aan het Alzheimer R-Centrum,er zijn diverse lopende onderzoeken betreft nieuwe medicijnen in verschillende studie groepen die eerst op dieren worden getest maar dan in een later stadium toch ook op mensen getest moet worden.  Heb al aan twee dingen meegedaan en nu ga ik starten met een middel dat voor het eerst word toegediend aan de mens.  

De discussie gaf mij een inzicht over de betrokkenheid en mening van mijn kinderen, en dat is heel goed want twee weten er meer dan één. Zij weten hoe ik er over denk en dat ik hun mening op prijs stel en ook zal betrekken in mijn besluit. Daarin tegen zullen zij ook moeten respecteren wat ik besluit. (Het resultaat  3 meningen maar met de zelfde intentie en doel.)

Wat me persoonlijk raakte was de emotie en tranen te zien, maar ook dat ze aan het zoeken zijn naar antwoorden .... beiden op hun eigen manier. Op naar de momenten en discussies die nog zullen volgen kanjers x x x