Bijzondere Momenten

17. nov, 2018

Daarover hebben we gesproken, nadat de diagnose was gesteld een paar jaar geleden.

Op één of andere manier is dat toch meest in grijpende verlies bij de partner en familie. Niet meer herkent worden of je naam vergeten.

Persoonlijk heb ik dat gevoel niet gehad, ik was zelf zeer verondersteld dat het mij niet ! zou overkomen. Maar Helaas, ook dat deel van mijn brein vertelt en vertaalt de progressie.

Het zoeken of kwijt raken van een bril of kleding is minder ingrijpend, daar stap je wat sneller overheen. Waarschijnlijk omdat het vaak maar materiële spullen zijn, dat kan je vervangen. Dat is of komt ook vooral in het begins stadium bij de ziekte van Alzheimer voor.

Maar de afgelopen weken merkte ik zelf vaker op dat ik de namen van de leidinggevende dames op de afdeling door elkaar haalde. Ook de naam van mijn kleinzoon moest ik voorzichtig aan renate vragen tijdens een telefoon gesprekje.

Op de afdeling afgelopen week vroeg onze eerste contact perssoon iets over mijn blog, wat ik ging schrijven aankomende week. Ze vertelde dat ze de blog las en volgde. Ik vond het bijzonder omdat ik het had opgezet voor mijn gezin, familie, leger des heils onze thuiskerk, en enventuele geintereseerden. Maar dat ze mij ook op deze manier "volgde" had me verrast.

Maar dat ik je naam ook even kwijt was, dat vertelde ik je niet omdat je ook altijd zo vrolijk aanwezig bent. Hieronder toegevoegd als afsluiter een passend nummer "The Lord Still Remembers me" Amen.

11. nov, 2018

" Er is één ding wat alzheimer niet kunt wegnemen, dat is de liefde.

Liefde is geen herrinering, liefde is een gevoel, dat zetelt in je hart."

11. nov, 2018

Afgelopen zaterdag in zeist om te collecteren voor Alzheimer Nederland.

Het was de laatste collecte dag, samen met renate en een vrijwillege medewerker van alzheimer nederland.

De bedoeling was om de hele dag te staan, van af 9 tot 12 uur hebben we het volgehouden. Rond 11.uur was mijn energie eigenlijk al op, maar dat laatste stukje wilden ik zeker niet opgeven. De andere vrijwiller / Contact persoon van alzheimer nederland heeft de middag nog doorgehaald.

De hele week was er al gecollecteerd, en er is deze week ook nog een brief verzonden om Donateur te worden. Zo hebben wij geprobeerd een bijdrage te leveren omtrent de ziekte van alzheimer.

We hadden een aantal vergeet-me-niet speldjes, ik heb er diverse kunnen en mogen weggeven. Bijzondere dankbare en liefdevolle reactie's volgden daar op.

Bijna alle dames achter de marktkramen heb ik een speldje mogen geven, om zichtbaar te laten zien, en betrokken te zijn omtrent de ziekte van alzheimer, en of andere vormen.   

Renate begon met een start rond de kraamverkopers op de markt, het heeft haar geraakt op wat voor liefdevolle reactie's maar ook de giften die werden gegeven.

9. nov, 2018

de voorbereiding om een dagje op de markt in zeist te staan, om voor Alzheimer Nederland collecteren en bij een stand informatie te geven of ondersteuning.

Maar ik kwam ook een mooi nummer tegen omtrent alzheimer, over een vader en zoon.

Dit past ook in ons levensverhaal met mijn mijn zoon joery, hij duwt het soms weg maar doet het net zo bijzonder als het verhaal hieronder, wel op ons eigen manier.

aan het eind van het film zijn de woorden voor ons beiden zeer passend:

"Stop in his world, and is life" - "Everyone have his time"

"when my day comes, You remeber, That i love You ."